Päiväkodit

Ateria- ja puhtauspalvelut päiväkodeissa

Tuemme lasten kasvua ja kehittymistä tarjoamalla päivittäin maistuvia ja täysipainoisia aterioita Tampereen kaupungin päiväkodeissa. Ruokahetki ja ruokakasvatus on kiinteä osa päiväkodin varhaiskasvatusta, jolla luodaan pohjaa terveellisille ruokailutottumuksille ja läpi elämän jatkuvalle hyvinvoinnille. Noudatamme Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suositusta vuodelta 2018, Terveyttä ja iloa ruoasta -varhaiskasvatuksen ruokailusuositus.

Tarjoamme päivittäin 4 400 ateriaa 75 päiväkodissa. Ateriapalveluiden lisäksi huolehdimme Tampereen kaupungin päiväkotien siisteydestä ja puhtaudesta, jotta lapsilla on mahdollisuus leikkiä ja kasvaa miellyttävässä ympäristössä.

Päiväkotien ruokalista ja keittiöiden yhteystiedot

Päiväkotien ruokalista ja yhteystiedot

Ruokalistat sekä keittiöiden ajantasaiset yhteystiedot löydät yllä olevan linkin takaa. Valitse alasvetovalikosta Päiväkoti ja sen jälkeen oma päiväkotisi. Ruokalistan lisäksi näet keittiön osoitteen, puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen.

Monipuoliset ateriat

Ateriakokonaisuuteen sisältyy pääruoka lisäkkeineen, salaatti tai raaste sekä salaatinkastike, näkkileipä ja leipärasva sekä maito, piimä tai vesi. Pehmeää leipää tarjoamme kaksi kertaa viikossa. Erityisruokavalioita noudattavien lasten on mahdollista saada yksilöllinen ateria terveydellisten tai vakaumuksellisten syiden perusteella.

Tampereen kaupungin erityisruokavaliolinjaus, lomakkeet ja ruokavaliokuvaukset

Ruokailoa päiväkotien arkeen! Lataa tästä opas iloiseen ruokakasvatukseen

Pirkanmaan Voimian uudessa oppaassa hyödynnetään Sapere-ruokakasvatusmenetelmää. Lapset tutustuvat ruoan maailmaan aistimalla, kokeilemalla, tutkimalla, ihmettelemällä ja leikkimällä. Menetelmä perustuu aistikokemuksiin, joiden kautta lapsi oppii uusia asioita raaka-aineista, ruoasta, ruoan alkuperästä ja sen valmistuksesta. Saperea voivat hyödyntää sekä vanhemmat että ammattikasvattajat ja ravitsemusalan ammattilaiset.

Lataa tästä materiaali pdf-muodossa:  Ruokailoa päiväkotien arkeen 
© Copyright Pirkanmaan Voimia
Ajattele ympäristöä – älä tulosta turhaan! Värityskuvaa lukuun ottamatta materiaali on suunniteltu katsottavaksi  läppäriltä tai tabletilta. Muistin virkistykseksi teimme Saperen käytöstä myös vuosikello, jossa toiminta on esitetty kuukausittain.

Sapere-toiminnassa on keskeistä ruokailo, joka on paras matkalippu ruoan maailmaan. Pakottamalla lapsen syömään tai maistamaan emme luo ruokailoa vaan sammutamme sen. Lasta rohkaistaan tutustumaan ruokiin kaikkien aistien avulla: leikki, tutkiminen ja uteliaisuus ovat lapsen tapa oppia. Mitä enemmän lapsi osallistuu ruokien tekemiseen, sitä enemmän hän innostuu.

Oppaana ruoan ihmeelliseen maailmaan toimii edelleen Pirkanmaan Voimian tuttu Herra Peruna -hahmo.  Uutta oppaassa ovat Sipi Sammakon tietoiskut, joissa muistutellaan puhtauden merkityksestä keittiössä. Sipi Sammakosta on oma laaja materiaali SSTL Puhtausala ry:n sivuilla Sipi Sammakon siivouskoulu

Lisää ruokailoa! Neuvokas perhe -materiaalit käyttöösi

Katso alta vinkit, miten lasten kanssa kannattaa tutustua kasviksiin ja hedelmiin.

Lisää ruokailoa ja ruokarohkeutta jokaiseen lapsiryhmään 1

Lisää ruokailoa ja ruokarohkeutta jokaiseen lapsiryhmään 2

Syntymäpäivätarjoilut helposti päiväkodin keittiöstä

Pirkanmaan Voimia tarjoaa mahdollisuuden ostaa lapsen syntymäpäivätarjoilut kätevästi suoraan keittiöstä osastolle. Vaihtoehtoja löytyy moneen makuun hedelmävadista jätskiin. Keittiö huolehtii tarvittavat erityisruokavaliot ja vie tilatut tuotteet päiväkodin osastolle sovittuna aikana. Lisätietoja saa oman päiväkodin keittiöstä.

 

Ruokalistat

Tarjoamme ravitsevaa, monipuolista ja maukasta ruokaa päivittäin sadoissa päiväkodeissa, kouluissa, palvelukeskuksissa ja lounasravintoloissa eri puolilla Pirkanmaata. Täältä näet ruokalistamme!

Miten onnistuimme?

Nappisuoritus vai huti – kerro meille! Kiitos, että autat meitä kehittämään toimintaamme.

Uutiskirje

Uutiskirjeemme ilmestyy muutaman kerran vuodessa ja kertoo hyvinvoinnin ja ravitsemuksen ajankohtaisista kuulumisista Pirkanmaalla.