Ikäihmisen ruokapäivä

Ruokahetki on päivän paras hetki. Pirkanmaan Voimia järjestää pääsääntöisesti Pirkanmaan hyvinvointialueen ateriapalvelut. Toimitamme asiakkaille lounaan ja päivällisen sekä kauppakassipalvelulla aamupala-, ilta- ja välipalatuotteita.

Yhteistyö osastojen henkilökunnan sekä ruokapalveluhenkilöstön kesken on ensiarvoisen tärkeää asiakkaan kokonaisravitsemuksen turvaamisen kannalta. Osastojen henkilökunta tilaa aamu- ja iltapalalla sekä iltapäiväkahvilla tarjottavat tuotteet kokonaisuudessaan kuten esim. leikkeleet ja kasvikset. Lisäksi osastojen henkilökunta vastaa lounaalla ja päivällisellä tarjottavan leivän ja levitteen sekä ruokajuomien tilauksesta.

Alla on kuvattu suositus päivän ateriakokonaisuuksista. Hyvän kokonaisravitsemuksen turvaamiseksi jokaisen tulisi nauttia päivittäin alla olevan kaltainen kokonaisuus yksilöllisten tarpeidensa mukaisesti.

Aamupala

Aamiaisella tarjolla puuroa tai velliä, leipää ja levitettä, leikkelettä, tuoreita vihanneksia, maitoa sekä kahvia tai teetä.

Lounas

Lounas sisältää lihaa, kalaa tai kanaa eri muodoissaan, lämpimän lisäkkeen kuten perunat tai perunamuusin, lämpimän kasvislisäkkeen, salaatin kastikkeineen, leipää ja levitettä sekä ruokajuomaksi maitoa tai piimää.

Välipala

Iltapäivällä nautitaan päiväkahvit pullan kera.

Päivällinen

Päivällisellä on pääruokana keittoa tai laatikkoa. Laatikkoruoan kaverina on salaatti kastikkeineen tai lämmin kasvislisäke, esimerkiksi keitetty parsakaali. Kumpikin kokonaisuus sisältää lisäksi leivän ja levitteen, maidon tai piimän sekä jälkiruoan.

Iltapala

Iltapalatarjoilussa jogurttia, viiliä tai puuroa ja/tai leipää ja levitettä, leikkelettä, tuorevihannes tai hedelmä ja kahvia tai teetä.

Ruokalistat

Tarjoamme ravitsevaa, monipuolista ja maukasta ruokaa päivittäin sadoissa päiväkodeissa, kouluissa, palvelukeskuksissa ja lounasravintoloissa eri puolilla Pirkanmaata. Täältä näet ruokalistamme!

Miten onnistuimme?

Nappisuoritus vai huti – kerro meille! Kiitos, että autat meitä kehittämään toimintaamme.

Uutiskirje

Uutiskirjeemme ilmestyy muutaman kerran vuodessa ja kertoo hyvinvoinnin ja ravitsemuksen ajankohtaisista kuulumisista Pirkanmaalla.