Oppilaitokset

Ateria- ja puhtauspalvelut oppilaitoksissa

Oppilaitosruokailun tavoitteena on ylläpitää nuorten hyvinvointia, terveyttä sekä vireyttä. Ruokailulla on merkittävä tehtävä ruokakulttuurin edistämisessä. Rauhallinen ruokahetki tuo odotetun tauon päivän keskelle ja antaa puhtia loppupäivän tunneille. On tärkeää, että nuori syö koulussa täysipainoisesti ateriakokonaisuuden kaikki osat, sillä koululounaan tulisi tyydyttää noin kolmasosa päivittäisestä energiantarpeesta. Huomioimme Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suositukset vuodelta 2017: Syödään ja opitaan yhdessä.

Ateriapalveluiden lisäksi huolehdimme oppilaitosten siisteydestä ja puhtaudesta.

Pirkanmaan Voimia tuottaa seuraavien kuuden lukion ateria- ja puhtauspalvelut: Tammerkosken lukio, Tampereen Klassillinen lukio, Hervannan teknillinen lukio, Sammon keskuslukio, Tampereen lyseon lukio ja Ylöjärven lukio. Lisäksi Pirkanmaan Voimia tuottaa ateria- ja puhtauspalvelut Tampereen seudun ammattiopiston eli Tredun toimipisteessä Hepolamminkadulla, Santalahdentiellä, Ajokinkujalla, Sammonkadulla, Ylöjärvellä ja Nokialla.

Ruokalistat ja keittiöiden yhteystiedot

Alla olevasta linkistä löydät ruokalistat. Valitse ravintolavalikosta Oppilaitos ja sen jälkeen oma oppilaitoksesi.

Ammatillisten oppilaitosten ja lukioiden ruokalistat

Lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten keittiöiden yhteystiedot

Kipsat ja kahvilat

Virkistävillä välipaloilla on merkittävä vaikutus jaksamiselle koulutyössä. Lukioissa toimii Kipsa, josta oppilaat voivat ostaa terveellisiä välipaloja ja kahvilatuotteita. Osassa lukioista on kahvila. Ammatillisissa oppilaitoksissa on kattavat kahvilapalvelut. Tarjolla on suolaisia ja makeita leivonnaisia, hyvää kahvia, virvokkeita, makeisia sekä oppilastöinä tehtyjä ruokia edulliseen hintaan.

Erityisruokavaliot

Erityisruokavalioita noudattavien oppilaiden on mahdollista saada yksilöllinen ateria terveydellisten tai vakaumuksellisten syiden perusteella. Tutustu tarkemmin Tampereen kaupungin erityisruokavaliolinjaukseen Tampereen kaupungin sivuilla:

Tampereen kaupungin erityisruokavaliolinjaus, ruokavaliot ja lomakkeet

Ruokalistat

Tarjoamme ravitsevaa, monipuolista ja maukasta ruokaa päivittäin sadoissa päiväkodeissa, kouluissa, palvelukeskuksissa ja lounasravintoloissa eri puolilla Pirkanmaata. Täältä näet ruokalistamme!

Miten onnistuimme?

Nappisuoritus vai huti – kerro meille! Kiitos, että autat meitä kehittämään toimintaamme.

Uutiskirje

Uutiskirjeemme ilmestyy muutaman kerran vuodessa ja kertoo hyvinvoinnin ja ravitsemuksen ajankohtaisista kuulumisista Pirkanmaalla.