Oppilaitokset

Ateria- ja puhtauspalvelut oppilaitoksissa

Oppilaitosruokailun tavoitteena on ylläpitää nuorten hyvinvointia, terveyttä sekä vireyttä. Ruokailulla on merkittävä tehtävä ruokakulttuurin edistämisessä. Rauhallinen ruokahetki tuo odotetun tauon päivän keskelle ja antaa puhtia loppupäivän tunneille. On tärkeää, että nuori syö koulussa täysipainoisesti ateriakokonaisuuden kaikki osat, sillä koululounaan tulisi tyydyttää noin kolmasosa päivittäisestä energiantarpeesta. Huomioimme Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suositukset ammatillisiin oppilaitoksiin ja lukioihin (2019): Hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä ruokailusta.

Ateriapalveluiden lisäksi huolehdimme oppilaitosten siisteydestä ja puhtaudesta.

Ruokalistat ja keittiöiden yhteystiedot

Oppilaitosten ruokalistat ja keittiöiden yhteystiedot

Ruokalistat sekä keittiöiden ajantasaiset yhteystiedot löydät yllä olevan linkin takaa. Valitse alasvetovalikosta Oppilaitos ja sen jälkeen oma lukiosi tai ammattioppilaitoksesi. Ruokalistan lisäksi näet keittiön osoitteen, puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen. 

Kahvilat

Virkistävillä välipaloilla on merkittävä vaikutus jaksamiselle. Lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa on kattavat kahvilapalvelut. Tarjolla on suolaisia ja makeita leivonnaisia, hyvää kahvia, virvokkeita, makeisia sekä oppilastöinä tehtyjä ruokia edulliseen hintaan.

Erityisruokavaliot

Erityisruokavalioita noudattavien oppilaiden on mahdollista saada yksilöllinen ateria terveydellisten tai vakaumuksellisten syiden perusteella. Tutustu tarkemmin Tampereen kaupungin erityisruokavaliolinjaukseen Tampereen kaupungin sivuilla:

Tampereen kaupungin erityisruokavaliolinjaus, ruokavaliot ja lomakkeet

 

Ruokalistat

Tarjoamme ravitsevaa, monipuolista ja maukasta ruokaa päivittäin sadoissa päiväkodeissa, kouluissa, palvelukeskuksissa ja lounasravintoloissa eri puolilla Pirkanmaata. Täältä näet ruokalistamme!

Miten onnistuimme?

Nappisuoritus vai huti – kerro meille! Kiitos, että autat meitä kehittämään toimintaamme.

Uutiskirje

Uutiskirjeemme ilmestyy muutaman kerran vuodessa ja kertoo hyvinvoinnin ja ravitsemuksen ajankohtaisista kuulumisista Pirkanmaalla.