Hoitoalan ateriapalvelut

Ravitsemus on osa sairaaloiden sekä asumis- ja hoivapalvelujen kokonaishoitoa. Pirkanmaan Voimia huolehtii Pirkanmaan hyvinvointialueen sairaaloiden potilaiden sekä ikääntyneiden ja vammaistyön asumispalvelujen ja ympärivuorokautisen hoidon asukkaiden päivittäisistä ateriapalveluista. Toimitamme asiakkaille aamiaisen, lounaan, iltapäiväkahvin, päivällisen ja iltapalan viikon jokaisena päivänä. Lisäksi palvelukeskusasiakkaat sekä päivä- ja toimintakeskusasiakkaat saavat ateriapalvelunsa Pirkanmaan Voimialta. Huomioimme Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suositukset Vireyttä seniorivuosiin  sekä Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin.

Ravitsemus

Ateriakokonaisuudet on suunniteltu ruokalistalle niin, että tarvittava energiansaanti varmistuu joka päivä. Asiakkaan kokonaisravitsemuksen turvaamisen kannalta on yhteistyö osastojen henkilökunnan sekä ruokapalveluhenkilöstön kesken ensiarvoisen tärkeää. Osastojen henkilökunta tilaa aamu- ja iltapalalla sekä iltapäiväkahvilla tarjottavat tuotteet täydentämään lounaan ja päivällisen muodostamaa ravitsemuksellista kokonaisuutta.

Ateriakokonaisuus

Päivän ateriakokonaisuudet varmistavat päivittäin asiakkaalle riittävän ja monipuolisen ruokavalion:

  • Aamupala: Puuroa tai velliä, leipää ja levitettä, leikkelettä, tuorevihannes, maitoa sekä kahvia tai teetä.
  • Lounas: Lihaa/kalaa/kanaa eri muodoissaan, lämmin lisäke, salaattia ja/tai lämmin kasvislisäke, salaatinkastiketta, leipää ja levitettä sekä ruokajuomaksi maitoa tai piimää (Koukun Helmessä tarjoillaan lisäksi jälkiruoka myös lounaalla).
  • Päivällinen: Keittoa – tai laatikkoa, salaattia ja salaatinkastiketta (laatikkoruoan kanssa), leipää ja levitettä, sekä ruokajuomaksi maitoa tai piimää sekä jälkiruoka.
  • Iltapala: Jogurttia tai viiliä tai puuroa, leipää ja levitettä, leikkelettä, tuorevihannes ja kahvia tai teetä.

Vaativatkin erityisruokavaliot toteutetaan jokaisella aterialla yksilöllisen asiakastarpeen mukaan.

Tampereen kaupungin asumispalveluiden asukkaan ateriakokonaisuuksista löydät lisää tietoa täältä: Ikäihmisen ruokapäivä

Ruokalistat

Tarjoamme ravitsevaa, monipuolista ja maukasta ruokaa päivittäin sadoissa päiväkodeissa, kouluissa, palvelukeskuksissa ja lounasravintoloissa eri puolilla Pirkanmaata. Täältä näet ruokalistamme!

Miten onnistuimme?

Nappisuoritus vai huti – kerro meille! Kiitos, että autat meitä kehittämään toimintaamme.

Uutiskirje

Uutiskirjeemme ilmestyy muutaman kerran vuodessa ja kertoo hyvinvoinnin ja ravitsemuksen ajankohtaisista kuulumisista Pirkanmaalla.