Koulut

Ateria- ja puhtauspalvelut kouluissa


Kouluruokailu on kiinteä osa koulun kasvatus- ja opetustoimintaa. Ravitsemuksellisena tavoitteena on edistää oppilaiden hyvinvointia, terveyttä ja vireyttä. Noudatamme Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suositusta vuodelta 2017: Syödään ja opitaan yhdessä. Virkistävän ruokahetken järjestäminen edellyttää koulun ja ruokapalveluhenkilöstön saumatonta yhteistyötä. Ateriapalveluiden lisäksi huolehdimme Tampereen kaupungin koulujen siisteydestä ja puhtaudesta, jotta lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus kasvaa miellyttävässä ympäristössä.

Koulujen ruokalistat ja keittiöiden yhteystiedot

Koulujen ruokalistat ja keittiöiden yhteystiedot

Ruokalistat sekä keittiöiden ajantasaiset yhteystiedot löydät yllä olevan linkin takaa. Valitse alasvetovalikosta Koulu ja sen jälkeen oma koulusi. Ruokalistan lisäksi näet keittiön osoitteen, puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen. Keittiön yhteystiedot löytyvät myös jokaisen koulun omalta nettisivulta.

Koululounaaseen sisältyy

  • pääruoka lisäkkeineen
  • salaatti tai raaste ja salaatinkastike muina paitsi keittopäivinä
  • näkkileipä ja levite, pehmeää leipää ruokalistalla mainittuina päivinä
  • ruokajuomana rasvaton maito, piimä tai vesi

Erityisruokavaliot

Erityisruokavalioita noudattavien oppilaiden on mahdollista saada yksilöllinen ateria terveydellisten tai vakaumuksellisten syiden perusteella. Tutustu tarkemmin Tampereen kaupungin erityisruokavaliolinjaukseen Tampereen kaupungin sivuilla:

Tampereen kaupungin erityisruokavaliolinjaus, ruokavaliot ja lomakkeet

Kipsa

Virkistävät välipalat ovat osa terveellistä ravitsemusta. Osassa ylä- ja alakouluja toimii Kipsa, josta oppilaat voivat ostaa terveellisiä välipaloja ja kahvilatuotteita.

Ruokalistat

Tarjoamme ravitsevaa, monipuolista ja maukasta ruokaa päivittäin sadoissa päiväkodeissa, kouluissa, palvelukeskuksissa ja lounasravintoloissa eri puolilla Pirkanmaata. Täältä näet ruokalistamme!

Miten onnistuimme?

Nappisuoritus vai huti – kerro meille! Kiitos, että autat meitä kehittämään toimintaamme.

Uutiskirje

Uutiskirjeemme ilmestyy muutaman kerran vuodessa ja kertoo hyvinvoinnin ja ravitsemuksen ajankohtaisista kuulumisista Pirkanmaalla.