Julkaistu: 23.3.2022

Kouluttautumismahdollisuus oli erittäin hieno asia ja yksi Voimian hyvistä puolista työnantajana.

Saija, alue-esihenkilö

Saija valmistui suurtalouskokiksi syksyllä 2006. Ennen valmistumistaan Saija oli työskennellyt useamman vuoden ajan Abloylla pintakäsittelijänä. ”Sen aikaisilla kokkiohjelmilla saattoi olla vaikutusta alan valintaan. Lisäksi ruuanlaitto on mukavaa puuhaa”, Saija kertoo.

Saija aloitti työt Tampereen Aterialla vuonna 2007 ystävänsä vinkkaamana. Viikon sijaisuus Hatanpään koululla palvelutyöntekijänä tarjosikin lopulta mahdollisuuden pitkäaikaiseen työsuhteeseen ja uraan Voimialla. Saija toimi ensin kiertävänä sijaisena, kunnes alkuvuodesta 2011 työsuhde muuttui toistaiseksi voimassa olevaksi. Saija on työskennellyt Hatanpään lisäksi palveluvastaavana Veisun päiväkodilla ja palvelutyöntekijänä Muotialan päiväkodilla sekä kokkina Tammelan koululla. Tammelan koululla työskennellessään Saija kävi majoitus- ja ravitsemusalan esihenkilön erikoisammattitutkinnon oppisopimuksella. ”Kouluttautumismahdollisuus oli erittäin hieno asia ja yksi Voimian hyvistä puolista työnantajana. Näiden mahdollisuuksien tarjoamista pidetään Voimialla myös tärkeänä”, Saija kertoo.

Keväällä 2015 Saija aloitti palveluesihenkilön tehtävät ensin Sammon koululla ja elokuussa 2018 Lielahden koululla. Syksystä 2019 alkaen Saija on työskennellyt alue-esihenkilönä Lielahden alueella. Mitä alue-esihenkilö tekee?  ”Teen paljon töitä henkilöstöasioiden parissa. Lielahden alueella on yhdeksän toimipaikkaa ja noin 40 työntekijää. Työpäiviin sisältyy toimipaikkakäyntejä, laatu- ja tuotantokatselmuksia, työntekijöiden tukemista ja ohjaamista. Teen paljon töitä erilaisten järjestelmien kanssa”, Saija kertoo työstään.

Saijan mukaan parasta hänen työssään on yhteistyö niin voimialaisten kuin asiakkaan kanssa. ”Sosiaalisena ihmisenä nautin tapaamisista, keskusteluista ja yhteistyöstä ”, Saija kertoo. Voimialla työskentelemisen etuja on Saijan mukaan yhteisöllisyys. ”Voimialaiset ovat tiivistä porukkaa, täällä pidetään yhtä. Arvostan Voimiassa myös sitä, että Voimia haluaa koko ajan pysyä kehityksessä mukana ja ottaa käyttöön uusia toimintatapoja ja välineitä. Tämä tarjoaa ammatillisesti kehittymismahdollisuuksia, kun pääsee työskentelemään uusimmilla laitteilla ja työvälineillä”, Saija kertoo.

Meillä työskentelee keittiö- ja siivousalan osaajia ja nykyään paljon moniosaajia ja monimuotoisuutta arvostetaan. Itse olen ylpeä sitä, että on sellaisella alalla, jossa pystyy luomaan hyvinvointia ympärilleen ja työn jälki näkyy heti. Olen myös ylpeä siitä, että saan tehdä mahtavien ihmisten kanssa tätä työtä yhdessä. Erityisen onnistuneen päivästä tekee sen, että haasteistakin huolimatta vielä työpäivän jälkeen tuntuu siltä, että kaikki on saatu tehtyä,  asiakas on tyytyväinen ja työyhteisö voi hyvin. ”