Julkaistu: 11.4.2022

Olen sydämeltäni asiakaspalvelija

Outi, palveluohjaaja

”Koulun keittiöön töihin en mene”, ajatteli ravintolakokiksi kouluttautuva Outi . Toisin kuitenkin kävi. Outi aloitti elokuussa 1996 heti valmistumisensa jälkeen urapolkunsa keittiöapulaisen tehtävissä Amurin koululla. Nykyisin Outi työskentelee Voimialla palveluohjaajana.

Palveluohjaaja opastaa, ohjaa ja perehdyttää päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa työskenteleviä voimialaisia. Hän huolehtii omalta osaltaan, että ateria- ja puhtauspalvelutyö toimipaikoissa sujuu ja asiakkaat ovat tyytyväisiä. Työ sisältää paljon erilaisten asioiden valmistelua, tiedon etsimistä ja tiedottamista ja palvelutuotannon tukena oloa vaihtelevissa tilanteissa.

”Palveluohjaajana voin itse suunnitella työpäivän ja työviikon kulkua. Suunnitelmat saattavat kuitenkin mennä jo aamulla yhden puhelinsoiton jälkeen uusiksi”, Outi kertoo. Työn eläväisyys on hänen mukaansa kuitenkin positiivinen juttu: ”Työ on monipuolista eikä yksikään työpäivä ole samanlainen. Vaikka työvuosia on takana jo jokunen, niin silti joka päivä oppii jotain uutta. Työ on itsenäistä, mutta tarvittaessa voin aina kysyä apua työkavereilta.  Olen töiden kautta saanutkin paljon hyviä ystäviä.”

Urapolun vaiheisiin on mahtunut monia työtehtäviä ja toimipaikkoja. Enimmäkseen Outi on työskennellyt kouluissa, mutta kesäisin myös päiväkodeissa ja Koukun Helmen ravintokeskuksessa. Outi on työskennellyt keittiöapulaisen ja palveluohjaajan tehtävän lisäksi  tiimiesihenkilönä, ruokapalveluesihenkilönä, palveluesihenkilönä sekä alue-esihenkilönä.  Urapolun vaiheisiin sisältyy myös kierros Stockmannilla, jossa Outi työskenteli kolmen vuoden ajan Herkun Deli-Mealsin tiimiesimiehenä.

Outi kertoo tykänneensä kaikista uransa varrella tekemistään työtehtävistä. Erityisimpänä mieleen on kuitenkin jäänyt asiakkaiden kanssa tehty yhteistyö; tilaustarjoilut ja tapahtumat, kuten sotaveteraanien Suomi100-juhlalounas Tammerkosken lukiolla 2017. ”Olen sydämeltäni asiakaspalvelija. Työni parhaita puolia ovat ehdottomasti asiakkaat, työkaverit ja se, että päivät ovat hyvin erilaisia.”

”Työnantajana Voimia tarjoaa mahdollisuuksia päästä tekemään erilaisia työtehtäviä ja meillä myös kannustetaan kokeilemaan rohkeasti uutta. Jos kaipaa uusia haasteita, löytyy talon sisältä mahdollisuuksia päästä tekemään eri juttuja”, Outi listaa Voimalla työskentelyn parhaita puolia. Hän on kouluttautunut työn ohella itsekin ja työnantajan vinkkaamana suorittanut hotelli-, ravintola- ja suurtalousalan esimiehen erikoisammattitutkinnon sekä toimitilahuoltajan koulutuksen.