Julkaistu: 19.4.2022

Tulee aina hyvä mieli, kun joku sanoo, että tänne on ihana tulla, kun on niin puhdasta.

Anna, palvelutyöntekijä, uimahallit

Anna on työskennellyt puhtausalalla vuodesta 2019  testattuaan ensin monenlaisia muitakin töitä. Koulutukseltaan hän on parturi-kampaaja sekä kosmetologi, mutta ala ei tuntunutkaan omalta. Anna päätyi kaverinsa äidin kautta uimahalleille töihin ja lopulta Voimiaan, kun siivous siirtyi vanhalta työnantajalta Voimialle. Tällä hetkellä Anna työskentelee pääsääntöisesti Uintikeskuksessa, mutta kertoo satunnaisesti työskentelevänsä myös muissa toimipaikoissa, jos tarve vaatii.

Ennen ajattelin, etten ikinä ryhdy siivoojaksi, ja nyt ihan pidän siitä.”, Anna kertoo ja jatkaa: ”Monet ajattelevat, että työ on pelkkää moppaamista ja siksi raskasta. Nykyään käytetään kuitenkin paljon koneita, mikä vie kuormitusta pois.” Anna toteaa, että ala on muuttunut paljon jo kolmenkin vuoden aikana. Varsinkin koneiden käyttö on lisääntynyt, ja Annakin on päässyt opettelemaan uusien laitteiden käyttöä.

Annan mukaan työ on monipuolisempaa, mitä voisi luulla. ”Pidän siitä, että työ on itsenäistä ja omatoimista, mutta ympärillä on kuitenkin iso tiimi, jonka kanssa työskennellään yhdessä. Työporukka merkitsee paljon, ja parasta työssäni onkin mukavat työkaverit. Enkä puhu vain voimialaisista vaan koko uimahallin porukasta eli valvojista, kahviotyöntekijäistä ja monista muista voimialaisten lisäksi. Porukka puhaltaa yhteen hiileen, ja uimahallissa työskenteleekin iso monialainen tiimi”.

Tässä työssä näkee oman kädenjäljen, vaikka usein uimahalleissa ei aina näkyvää likaa olekaan. Asiakkailta tulee usein kasvotustenkin hyvää palautetta. Siitä tulee aina hyvä mieli, kun joku sanoo, että tänne on ihana tulla, kun on niin puhdasta.”