Julkaistu: 11.12.2018

Veteraanit puolisoineen kaupungin juhlalounaalla

Tampereen kaupunki tarjosi jälleen tamperelaisille sotiemme veteraaneille, heidän puolisoilleen ja leskilleen, sotaleskille sekä vuonna 1926 syntyneille perinteisen juhlalounaan itsenäisyyspäivän aattona. Pormestari Lauri Lyly lounasti veteraanien kanssa Nekalan palvelukeskuksen ravintolassa. Kahdennentoista kerran pidettävän juhlalounaan tarjoiluista vastasi Tampereen Voimia.

Tampereen itsenäisyyspäivän juhlintaan kuuluu jo olennaisesti veteraanien juhlalounas. Tunnelmallinen lounas oli tänä vuonna tarjolla Tampereen kaupungin palvelukeskusravintoloissa tiistaina 5.12. ja ilahduttavan moni vieras oli saapunut paikan päälle. Jokaisessa ravintolassa oli paikalla myös kaupungin johtoa.

Nekalan palvelukeskuksessa pormestari Lauri Lyly toi juhlalounaalle Tampereen kaupungin tervehdyksen. Hän kiitti veteraaneja Suomen menestystarinan rakentamisesta.

Vaikeinakin vuosina olemme aina löytäneet yhteisymmärryksen ja auttaneet toisiamme. Suomen menestys ja kilpailukyky pohjautuu vahvasti osaamiseen. Peruskoulun ansiosta meillä on ollut ja on mahdollisuus kouluttautua riippumatta perhetaustasta tai varallisuudesta. Te olette pystyttäneet ne tukipilarit, joille yhteiskuntamme nykyään rakentuu. Meidän tehtävämme on antaa hyviä eväitä elämään. Meidän yhteinen vastuumme on etsiä yhdessä keinoja tasa-arvoisiin ja oikeudenmukaisiin mahdollisuuksiin.

Kutsuvieraat nauttivat kukin ja kynttilöin koristelluista juhlapöydistä sekä itsenäisyyspäivän menusta, jossa oli mm. palapaistia, sitruunaista mantelilohta ja metsäsienikeittoa sekä jälkiruokana puolukkakiisseliä kermavaahdolla. Lounaan järjestelyistä Nekalan, Pappilanpuiston, Pispan ja Pohjolan palvelukeskusten ravintoloissa vastasi Tampereen Voimia.

Lisätietoja

Susanna Järvinen
Palvelutuotantopäällikkö, Tampereen Voimia
puh. 040 800 4887
susanna.jarvinen@tampere.fi