Julkaistu: 1.6.2018

Tampereen Voimian ympäristöpolitiikka

1.6.18 – 12.19

Tampereen Voimian ympäristöpolitiikka Vastuullinen Voimia on julkaistu osana Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän käyttöönottoa. Ympäristöpolitiikassa tiivistyvät Voimian kestävän kehityksen periaatteet.

Ekokompassi on ympäristöasioiden hallintaa ja johtamista helpottava järjestelmä. Se pohjautuu kansainvälisiin ympäristöjohtamisen standardeihin sekä vastaaviin pohjoismaisiin kevennettyihin järjestelmiin.

Tampereen Voimian Ekokompassi-ympäristöjärjestelmä otettiin käyttöön huhtikuussa. Voimian ympäristötyön konkreettiset tavoitteet, toimenpiteet ja niiden seuranta on koottu uuteen järjestelmään. Ensi syksynä Tampereen Voimian Ekokompassi auditoidaan eli ulkopuoliset tarkastajat katsovat miten työ tavoitteiden saavuttamiseksi on lähtenyt käyntiin ja ollaanko aikataulussa.

Ekokompassi sisältää Tampereen Voimian uuden Vastuullinen Voimia -ympäristöpolitiikan, johon on tiivistetty liikelaitoksen kestävän kehityksen periaatteet. Ympäristöpolitiikka linjaa ekologisen, taloudellisen ja yhteiskunnallisen vastuun painopisteet ja keskeiset toimet sekä avaa niitä. Monet painopisteistä vaikuttavat kuntalaisen elämään yllättävän monella taholla. Yhteiskuntavastuu pitää sisällään työllisyyttä ja työpaikkoja, mutta myös vastuuta kuntalaisen ravitsemuksesta sekä tähderuoan luovuttamista ruoka-apuun. Vastuulliset hankinnat tarkoittavat konkreettisesti esimerkiksi eläinten hyvinvoinnin huomioimista hankinnoissa ja vaikkapa sitä, että päiväkodin puurohiutaleet ovat luomua.

Tampereen Voimian johto on sitoutunut toimimaan ympäristöpolitiikan tavoitteiden mukaisesti ja kantaa vastuun siitä, että kestävä kehitys otetaan huomioon kaikessa toiminnassa.

Tampereen Voimian ympäristöpolitiikka

Lisätietoja

Laadun suunnittelija

Kaisa Korte

puh. 040 861 0718

kaisa.korte@tampere.fi