Julkaistu: 5.12.2019

Tampereen kaupunki tarjosi veteraaneille juhlalounaan

Tampereen kaupunki tarjosi jälleen tamperelaisille sotiemme veteraaneille, heidän puolisoilleen ja leskilleen sekä sotaleskille perinteisen juhlalounaan itsenäisyyspäivän aattona. Pormestari Lauri Lyly lounasti veteraanien kanssa Pispan palvelukeskuksen ravintolassa. Juhlalounas järjestettiin nyt 13. kerran ja tarjoiluista vastasi Pirkanmaan Voimia.

Tampereen itsenäisyyspäivän juhlintaan kuuluu erottamattomasti veteraanien juhlalounas. Tunnelmallinen lounas oli tänä vuonna tarjolla Tampereen kaupungin palvelukeskusravintoloissa torstaina 5.12. Jokaisessa ravintolassa oli paikalla myös kaupungin johtoa lounastamassa ja seurustelemassa kutsuvieraiden kanssa.

Pispan palvelukeskuksessa pormestari Lauri Lyly toi juhlalounaalle Tampereen kaupungin tervehdyksen. Hän kiitti veteraaneja, joiden sinnikkyyden, ponnistelujen ja uhrauksienkin ansiosta Suomesta on yhdessä rakennettu hyvinvointivaltio.
Yhteiskuntamme rakentuu auttamiselle. Tiukan paikan tullen me autamme toisiamme. Tästä ajatuksesta lähtee pohjoismainen hyvinvointivaltio. Se ei synny itsestään vaan se on rakennettu yhdessä. Yhdessä syntyi myös sosiaaliturva. Yhdessä teimme uusia sairaaloita, kouluja ja julkisia palveluita. Hyvän elämän edellytyksiä rakennamme ja kehitämme myös tämän päivän Tampereella.

Pormestari totesi sotaveteraani Aulis Hirvoselle, että on suuri kunnia päästä juhlistamaan itsenäisyysjuhlaa yhdessä veteraanien kanssa. Kutsuvieraat nauttivat itsenäisyyspäivän menun pääruokana palapaistia tai sitruunaista mantelilohta ja jälkiruoaksi kinuskikakkua ja kahvia. Lounaan järjestelyistä Nekalan, Pappilanpuiston, Pispan ja Pohjolan palvelukeskusten ravintoloissa vastasi Pirkanmaan Voimia.

Lisätietoja

Susanna Järvinen
Palvelutuotantopäällikkö, Pirkanmaan Voimia
puh. 040 800 4887
susanna.jarvinen@tampere.fi