Julkaistu: 24.10.2018

Tampere voitti Tulevaisuuden koululounas-kilpailun

24.10.18 – 09.16

Tampereen Voimian tuotekehitystiimi on voittanut ”Ideoi tulevaisuuden kouluruokalounas” -kilpailun. Voittaja julkistettiin 23.10.2018 ja palkinnon luovutti ministeri Annika Saarikko. Tampereen Voimian voittoisa koululounas on rieskarulla, jossa täytteenä on joko härkäpapurouhetta tai broileria.

Koululaiset arvostavat tuunattavaa ruokaa. – Kun täytteet saa valita itse oman maun mukaan, annos tulee syötyä. Tampereella koululaiset otetaan mukaan kouluruokien suunnitteluun jo niiden testausvaiheessa. Tämä lisää oppilaiden osallisuutta ja sitoutumista kouluruokailuun, painottaa tuotekehitysvastaava Maiju Suvanto.

Kilpailun tuomaristo kiitteli ruokaohjeiden ajan hengen mukaisuutta ja rohkeaa makumaailmaa. ”Voittajaresepteissä on käytetty ennakkoluulottomasti mausteita ja samalla pysytelty ravitsemussuositusten edellyttämissä vähäsuolaisuuden rajoissa ja vältetty kovaa rasvaa.” Myös oppilaiden osallistamista arvostettiin raadissa. Tuomaristo piti voittajatiimin omia kirjallisia perusteluja ja visioita tulevaisuuden kouluruokailusta syvällistä ammattitaitoa osoittavina.

Loppukilpailuun päässeitä ruokia tuomaroi joukko alan ammattilaisia ja innokas ryhmä ysiluokan oppilaita Espoosta. Arviointiin osallistuneet koululaiset pitivät finaaliin päässeitä ruokia erittäin onnistuneina ja vakuuttivat myös itse syövänsä kouluruokaa jokaisena koulupäivänä. Tamperelaisissa kouluissa härkistortilla on tuttu juttu: viimeksi sillä juhlistettiin kouluruoan syntymäpäiviä elokuussa.

Tampereen Voimian toimitusjohtaja Tarja Alatalo iloitsee voitosta. – Tuotekehitystiimimme on jo vuosia tehnyt yhteistyötä eri asiakasryhmien kanssa ja pyrkinyt toteuttamaan toiveita ja mieltymyksiä siten, että lopputulos on sekä maistuva että terveellinen. Tässä innovatiivisuuteen yhdistyy hienosti kotimaisuus: rieska sekä suomalainen broileri tai härkäpapu. Palkinto on tunnustus työlle, jota me Voimiassa teemme tamperelaisten ja jatkossa pirkanmaalaisten parhaaksi.

Voittajalounaasta on kaksi versiota: sekaruokavaliota noudattavien rieskaan kääritään maustettua broileria kasviksilla höystettynä ja kasvisruokailijoiden rullassa on mehevä härkis-kasvistäyte. Annoksia täydentää kermaviili tai kaurakermaviili-chilikastike ja salaatti. Molempien täytteiden makua on viimeistelty Tampereen koulujen asiakasraadeilta saatujen palautteiden pohjalta.

Valtakunnallinen kilpailu oli osa Ammattikeittiöosaajat ry:n kouluruokailun 70-vuotis-juhlakampanjaa.

Ammattikeittiöosaajat ry:n tiedote kilpailusta:
www.amko.fi/ajankohtaista/tuunattava-koululounas-kiehtoo-oppilaita/