Julkaistu: 24.10.2018

Päiväkotien välipaloissa on enemmän makua ja vähemmän sokeria

24.10.18 – 07.02

Tampereen Voimian tuotekehitystiimi on käynyt läpi päiväkodin välipalat ja nipistänyt niistä pois turhan sokerin. Uudistettu välipalalista on ollut käytössä päiväkodeissa kuukauden verran ja palaute on ollut positiivista.

Lisätyn sokerin määrää on vähennetty kolmanneksella ja vastaavasti luonnon oman makeutuksen kuten soseutettujen marjojen määrää on lisätty. Välipaloissa on edelleen sokeria, mutta maku on luonnollisempi ja puhtaampi.

Mikä tärkeintä, kiisselit, puurot ja rahkat ovat saaneet asiantuntijaraadin täyden hyväksynnän. Takahuhdin päiväkodin lapsista koostuva raati arvioi mm. että, ”musta tuntuu, et me kaikki tykätään tästä” ja ”saako lisää”.

Välipalojen lisätyn sokerin määrä on vähentynyt keskimäärin 30 %. Emme kuitenkaan halunneet tehdä liian rajuja muutoksia kertarysäyksellä, jotta lapset tottuisivat vähäsokerisempiin makuihin pikkuhiljaa.

Tehtävämme on huolehtia niin pienten kuin isompienkin asiakkaidemme hyvinvoinnista sekä ohjata hyvien ruokailutottumusten pariin. Lapsiperheiden ruokasuosituksen mukaan sokerin maltillinen käyttö on tärkeä osa koko perheen terveyttä edistävää syömistä ja

ylimääräisen sokerin karsiminen on suhteellisen helppo keino parantaa ruokavalion laatua. Vastaava uudistus on lähiaikoina toteutettu päiväkotiruokailussa myös Helsingissä, Oulussa, Jyväskylässä ja Päijät-Hämeessä.

Lisätietoja

Tuotekehitysvastaava

Maiju Suvanto

puh. 040 806 2828

s-posti: maiju.suvanto@tampere.fi