Julkaistu: 18.10.2018

Lakon 22.-23.10.2018 vaikutukset kaupungin ateria- ja puhtauspalveluihin

18.10.18 – 09.57

Lakon 22.-23.10.2018 vaikutukset kaupungin ateria- ja puhtauspalveluihin

Ensi viikolla alkava ateria- ja puhtauspalveluihin kohdentuva poliittinen lakko vaikuttaa kaupunkilaisen elämään eniten päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa. Toimitusjohtaja Tarja Alatalo toteaa, että lakon vaikutukset näkyvät vielä seuraavan viikon alkuun esimerkiksi ruokalistamuutoksina. – Pahoittelemme asiakkaillemme ja perheille koituvaa harmia. Pyrimme tekemään hankalassa tilanteessa nopealla aikataululla parhaamme.

Ei vaikutuksia sairaaloiden tai ikäihmisten palveluille

Lakko ei vaikuta sairaaloiden, vanhainkodin, asumis- ja kotiateriapalveluiden sekä erilaisten erityisryhmien kuten kehitysvammaisten ateriapalveluihin. Ateriat valmistetaan ja toimitetaan normaalisti asiakkaille. Myös ikäihmisten palvelukeskusten ravintolat ovat toiminnassa.

Päiväkodeissa syödään puuroa

Lakko ei vaikuta Lepolan, Kukkapelon, Kämmenniemen, Multisillan, Peltolammin, Talvitien, Tuomikujan, Rantaperkiön ja Härmälän päiväkoteihin.

Vellamon, Ankkarin, Näsinpuiston, Pulmusen ja Tesoman vuoro- ja iltahoitopäiväkodeissa ruokailu sujuu lähes normaalisti ja lapset saavat lämpimän ruoan sekä tarvittavat erityisruokavaliot.

Muissa päiväkodeissa on tarjolla muroja, maitoa, jugurttia, mehukeittoa, leipää ja hedelmiä. Lounasruokana tarjotaan puuro. Pyydämme huoltajia huomioimaan, että emme pysty toimittamaan erityisruokavalioita. Mikäli lapsella on erityisruokavalio, kannattaa pakata mukaan lämpimässä säilyvät eväät.

Kouluissa ja oppilaitoksissa eväät mukaan

Lakko ei vaikuta seuraaviin kouluihin: Etelä-Hervanta, Hatanpää, Härmälä, Peltolammi, Talvitie, Kämmenniemi ja Terälahti eikä Hatanpään lukioon ja Tredu Kangasalan, Metsätien, Oriveden, Pirkkalan, Lempäälän ja Virtain toimipisteisiin.

Muissa kouluissa ja oppilaitoksissa suosittelemme oppilaita ottamaan lämpimässä säilyvät eväät mukaan. Tarjoamme omia eväitä täydentämään mehukeittoa tai mehua, hedelmiä ja leipää. Pyydämme huoltajia ja opiskelijoita huomioimaan, että emme pysty toimittamaan erityisruokavalioita.

Tarjonta voi vaihdella toimipaikoittain ja siihen voi tulla muutoksia. Seuraa Tampereen kaupungin tiedotusta aiheesta.

Puhtauspalvelut

Kouluissa ja päiväkodeissa pyritään varmistamaan puhtauden perustaso. Muissa paikoissa siivous sujuu lähes normaalisti.

Lisätietoja asiakkaille

Asiakkuuspäällikkö Tiina Tamiola

puh. 040 719 3998

tiina.tamiola@tampere.fi

Lisätietoja medialle

Viestintäsuunnittelija Matliisa Lehtinen

puh. 040 806 2583

matliisa.lehtinen@tampere.fii