Julkaistu: 28.8.2018

Kouluruokailun 70-v. synttäreitä juhlitaan tortillalla

28.8.18 – 07.12

Tamperelaisissa kouluissa juhlitaan 29. elokuuta 2018 suomalaisen kouluruokailun 70-vuotissynttäreitä. Juhlan kunniaksi tarjolla on oppilaiden äänestämä uusi kouluruoka eli härkistortilla lisukkeineen. Tortillassa nuorten suosima texmex yhdistyy perinteiseen – ja erittäin trendikkääseen – suomalaiseen härkäpapuun.

Tamperelaisten ala- ja yläkoulujen oppilaat äänestivät viime keväänä parasta uutta kouluruokaa. Viidestä vaihtoehdosta voittajaksi valittiin äänivyöryllä härkistortilla. Mausteinen riisillä höystetty tortilla on Tampereen Voimian tuotekehityskokkien käsialaa ja sitä on viimeistelty yhdessä koulujen asiakasraatien kanssa. Tortilloiden täytteenä on mehevä härkiskastike. Härkis valmistetaan suomalaisista härkäpavuista ja hyvän maun lisäksi se on mitä mainioin ravinnonlähde. Härkis on myös ympäristötietoisen valinta.

– Kouluissa on vuosittain mieliruokaviikko, joten kouluruokailun juhlavuoden kunniaksi halusimme tarjota jotain uutta, kertoo Tampereen Voimian ateriatuotekehityksestä vastaava Maiju Suvanto. – Härkistortillassa on samassa paketissa kansainvälisyyttä, suomalaista lähiruokaa ja ympäristöystävällisyyttä. Sekä ennen kaikkea hyvää makua: koululaisten raadit peukuttivat sen ehdottomasti jatkoon.

Eduskunta päätti vuonna 1943, että kansakouluissa tulee tarjota koululaisille ilmainen lämmin lounas vuoteen 1948 mennessä. Tätä vuotta pidetään maksuttoman kouluruokailun syntymävuotena. Ruokailun tehtävä oli ylläpitää ja vahvistaa lasten terveyttä. Edelleenkin kouluruokailu tukee lasten ja nuorten terveitä elämäntapoja ja tasa-arvoisuutta, mutta onhan se paljon muutakin kuin pelkkää vatsantäytettä. Yhdessä ruokaillessa opitaan pöytätapoja ja kiva ruokahetki kavereiden kanssa virkistää. Suomalainen kouluruokailu on juhlansa ansainnut, muistetaan arvostaa sitä joka päivä!

Lisätietoja
Tuotekehitysvastaava, ateriapalvelut
Maiju Suvanto
maiju.suvanto@tampere.fi
puh. 040 806 2828