Julkaistu: 21.2.2019

Kattilassa kiehuu – Maukasta ja laadukasta ruokaa uuden ajan keittiöstä

Pirkanmaan Voimia Oy:n tuotantokeittiö Kattila on valmistunut suunnitellussa aikataulussa. Harjakaisia juhlistettiin Hervannassa 8. helmikuuta 2019, jolloin päästiin näkemään uusi keittiö kokonaan valmiina. Ensimmäisessä vaiheessa Kattila valmistaa päiväkodeille ja kouluille n. 4000 annosta ja toimintaa laajennetaan elokuussa.

Kattilassa käytetään erilaisia nykyteknologiaa hyödyntäviä ruoanvalmistusmenetelmiä. Tuotekehityskokit ovat hakeneet jokaiselle ruokalajille sopivimman valmistustavan, jotta ruoka on koululaisen tai leikki-ikäisen lautasella parhaimmillaan.

Kattilan ruoanvalmistustavalla voidaan vähentää ympäristövaikutuksia merkittävästi. Pesuainekuormitus ja veden kulutus vähenevät. Kuljetusten lukumäärän vähentämisellä saadaan kuljetuspäästöt huomattavasti pienemmiksi. Pakkausjäte menee pieneen tilaan ja on hyödynnettävissä energiajätteeksi.

Kattilan kaikki kolme keittiöosastoa ovat omia tilojaan, jotka on suunniteltu tarkasti käytön mukaan: kylmä keittiö, kuuma keittiö ja dieettikeittiö, jossa valmistetaan erityisruokavaliot. Näin ruoka valmistuu mahdollisimman hallitusti ja energiaa säästäen. Huolellisesti suunniteltu tuotannon ketju lähtee hyvistä raaka-aineista ja päätyy maistuvaksi ja laadukkaaksi ateriaksi lautaselle.

Lisätietoja

Maiju Suvanto, ateriatuotekehitysvastaava
puh. 040 806 2828
maiju.suvanto@tampere.fi