Julkaistu: 30.9.2020

Uimahalleissa avainasemassa on yhteistyö

Tampereen uintikeskusta ja maauimalaa on siivottu kesäkuun alusta alkaen Pirkanmaan Voimian ja SOL Palveluiden yhteisvoimin. Hallien henkilökunta on tiiviisti mukana yhteistyössä ja yhteen hiileen puhaltaminen näkyy paitsi siisteinä tiloina myös asiakastyytyväisyytenä. Puhtaaseen halliin on mukavaa ja turvallista tulla.

Kaikissa Tampereen kolmessa uimahallissa Voimia vastaa palveluiden tuottamisesta yhdessä SOL Palveluiden kanssa. Toimintamalli otettiin ensin käyttöön Tesoman ja Pyynikin uimahalleissa ja hyväksi havaittu malli on nyt käytössä myös Kalevassa. Tehtävien koordinoinnista vastaa Voimian palveluesimies Ulla Kulmala. Hän toteaa, että Voimian viiden palvelutyöntekijän tiimissä on paljon osaamista. – Joskus huvittaa, kun meidän porukka puhuu työasioita kahvitunnillakin. Ammattiylpeys ja into on kova, etsitään ratkaisuja ja kehitetään toimintaa. Muutenkin meillä hallissa on yhdessä tekemisen meininki ja asioihin tartutaan heti.

 Tampereen kaupungin johtava liikunnanohjaaja Tuula Paavola komppaa Ulla Kulmalaa ja kertoo, että yhteistyö sujuu mainiosti. Tekemisissä ollaan päivittäin ja perusteelliset kierrokset laadun tarkastamiseksi tehdään yhdessä kerran kuussa. Toki puhtaustasoa seurataan säännöllisesti ja useamman kerran päivässä mm. pintapuhtausnäytteillä. – Koronaa tai ei, hallissa hygienia on aina ykkösenä, sanoo Ulla Kulmala.

 Palvelutyöntekijät opastavat päivittäin niin pieniä kuin isojakin asiakkaita ja ohjeistavat hyvästä hallikäyttäytymisestä. Yksittäisten uimareiden lisäksi vipinää siivoukseen pistävät uimakoulut, seurat, kilpailut ja muut tapahtumat. Voimian palvelutyöntekijä Elena Vilén saattaa eksyneen uimakoululaisen ryhmänsä luo ja huomauttaa yhdelle vanhemmalle kenkien käytöstä allasosastolla. – Työskentelemme lähes koko päivän asiakkaiden keskellä, joten on luontevaa auttaa sekä tarvittaessa muistuttaa hallin säännöistä. Uimareiden etuahan me kaikki ajamme. 

 Uimahallien työnjohtaja Sami Sirén tiivistää, että jokainen palvelutyöntekijä tietää, mitä tekee. – Asiantuntemus ja ammattilaisuus näkyy.