Julkaistu: 11.5.2022

Seitantortilla voitti lasten ja nuorten kasvisruokakisan

Olivia Rekolan ideoima seitanilla täytetty tortilla voitti Voimian koululaisille ja opiskelijoille järjestämän kasvisruokakilpailun. Suurin osa tamperelaisista kouluista pääsee maistamaan voittajatortilloita torstaina 12.5.2022.  

Syksyllä 2021 järjestettiin Kasvisruoka mun makuun -kilpailu tamperelaisille lapsille ja nuorille.   
Nuoret pitävät kasvisruoasta ja syövät sitä mielellään, jos se maistuu hyvältä. Halusimme tietää tarkemmin, millaista kasvisruokaa nuoret itse valmistaisivat esimerkiksi kavereille, Voimian palvelujohtaja Susanna Järvinen kertoo. 

Kaikista ehdotuksista Voimian tuotekehitystiimi valitsi finaaliin kolme reseptiä: linssisosekeitto, italianpata soijarouheeseen tehtynä ja seitantortillat. Linssisosekeiton oli kehittänyt Mai Bojang Hallilan koulusta, italianpadan Meeri Krapu Etelä-Hervannan koulusta ja seitantortillat Olivia Rekola, joka opiskeli kisaan osallistuessaan Tredun toimipisteessä Nokialla.  

Lopullisen voittajan valitsi joulukuussa 2022 raati, jossa olivat mukana mm. Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen, jääkiekkoasiantuntija Pekka Saravo ja edustajat Tampereen Nuorisovaltuustosta ja Lasten parlamentista. Tiukan kisan jälkeen voittajaksi selvisi seitantäytteiset tortillat, joita raati luonnehti raikkaiksi ja herkullisiksi, todelliseksi “arjen juhlahetkeksi”. 

Tortillojen piti alun perin juhlistaa koulujen ystävänpäivää viime helmikuussa, mutta vallinneen koronatilanteen vuoksi tarjoilu siirrettiin myöhempään ajankohtaan toukokuulle. Lakon aiheuttamien toimitusvaikeuksien vuoksi tortillapäivä saattaa edelleen siirtyä joissakin koulussa eteenpäin.  Mahdollisesta siirtymisestä tiedotetaan ko. kouluravintolassa. Kilpailun reseptejä on hyödynnetty myös kouluruokailun ulkopuolella: torstaina tamperelaisissa päiväkodeissa maistellaan finaaliin päässyttä tomaattista linssisosekeittoa. 

Entä mitä oikeastaan on tortillatäytteen ydin eli seitan? Susanna Järvinen selventää, että seitan on suosittu, lihaa muistuttava kasviproteiini, joka valmistetaan vehnägluteenista. – Monissa seitantuotteissa proteiinia on enemmän kuin lihassa, hän lisää.  

Lisätietoja 

Susanna Järvinen 
Palvelujohtaja 
Puh.  
Susanna.jarvinen@voimia.fi