Julkaistu: 25.1.2022

Pirkanmaan Voimia varautuu pandemiahuippuun – ruokalistoissa muutoksia

Pirkanmaan Voimia varautuu koronaviruksen aiheuttamaan mahdolliseen henkilöstövajeeseen yksinkertaistamalla ruokalistoja viikoilla 5-9. Näin pystytään turvaamaan palvelun jatkuminen myös tilanteessa, jossa suuri määrä keittiöhenkilöstöä sairastuu äkillisesti.   

Kevään koronaepidemian on arvioitu saavuttavan huippunsa muutaman viikon kuluessa. Voimia ennakoi epidemian aiheuttamaa henkilöstövajetta toimipaikoissa tekemällä ruokalistamuutoksia ja sopeuttamalla ruokalistoja poikkeukselliseen tilanteeseen. Erityisruokavaliot valmistetaan edelleen, mutta niiden sisältö saattaa poiketa totutusta. Tilanteen mukaan otetaan käyttöön kertakäyttöastioita.  

Tärkeintä on turvata palvelun jatkuminen kaikille asiakkaille. Voimia varmistaa näiden valmistelujen avulla, että ruokailu niin päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa kuin sairaaloissa ja ikäihmisten asumispalveluissakin jatkuu saumattomasti. Tarjottava ruoka on aina jokaiselle asiakasryhmälle sopivaa, maistuvaa ja ravitsevaa. Pirkanmaan Voimia Oy:n valmiussuunnitelman mukaisesti ruokapalvelut pyritään turvaamaan kaikissa olosuhteissa mahdollisimman häiriöttä ja turvallisesti. 

Pahoittelemme asiakkaillemme koituvaa hankaluutta näiden muutamien viikkojen aikana. Toivottavasti pääsemme taas pian palaamaan tavalliseen arkeen! 

 Lisätietoja 

Päiväkoti-, koulu- ja oppilaitosruokailu 
Palvelujohtaja Susanna Järvinen 
puh. 040 800 4887 
susanna.jarvinen@voimia.fi 

 Sairaala-, hoiva- ja asumispalveluruokailu 
Palvelujohtaja Tiina Tamiola 
puh. 040 719 3998 
tiina.tamiola@voimia.fi