Julkaistu: 10.12.2019

Malmön kaupunki tutustui Tampereen kouluruokailuun

Malmön kaupungin ateriapalvelun edustajat kävivät yritysvierailulla Pirkanmaan Voimia Oy:ssä marraskuun lopulla. Käynnin tarkoituksena oli tutustua erityisesti kouluruokailuun ja tämän vuoden aikana käyttöön otettuun toiminnanohjausjärjestelmään.

 Pirkanmaan Voimia Oy on ottanut kuluneen vuoden aikana vaiheittain käyttöön uuden Aromi14-toiminnanohjausjärjestelmän. Joulukuun 2019 alusta alkaen Aromi14 on ollut käytössä kaikissa päiväkodeissa, kouluissa, lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa. Asiakkaalle uusi selainpohjainen käyttöliittymä on aiempaa helppokäyttöisempi ja ruokalistat sisältävät huomattavasti enemmän informaatiota kuin aikaisemmin. Muun muassa aterioiden raaka-aineet saa näkyviin yhdellä klikkauksella. Voimian toimintaan Aromi14-versio on tuonut lisää tehoja.

 Malmölaisten toive oli saada tutustua vierailullaan Tampereen alueen kouluruokailun prosesseihin sekä toiminnanohjausjärjestelmän ominaisuuksiin. Pirkanmaan Voimian tietohallintopäällikkö Tuomas Vepsäläinen kertoo, että vieraille avattiin Voimian toimintamalleja ja miten uutta toiminnanohjausjärjestelmää hyödynnetään mahdollisimman laajasti kouluruokailun tuottamisessa. Tiiviin aamupäivän jälkeen käytiin vielä Voimian uudessa tuotantokeittiö Kattilassa, jossa ruotsalaiset näkivät mallin käytännössä. – Vieraat olivat todella kiinnostuneita ja vierailu antoisa puolin ja toisin. Maaotteluhengessä tietenkin mentiin sen verran, että keittiössä ruotsalaiset olivat sinisissä ja suomalaiset keltaisissa suojavaatteissa, Tuomas Vepsäläinen naurahtaa. 

Malmöstä saapui Tampereelle kaksi ateriapalvelupäällikköä, kaksi taloushallinnon henkilöä, ICT-asiantuntija ja ravitsemusterapeutti. Mukana oli myös järjestelmätoimittaja CGI:n kolme edustajaa.  Vierailua isännöivät Pirkanmaan Voimiasta Tuomas Vepsäläisen lisäksi projektipäällikkö Hanna Siltanen, tuotekehitysvastaava Maiju Suvanto ja ravitsemussuunnittelija Virpi Uski.