Julkaistu: 10.8.2021

Kurkkaa koulukeittiöön!

Tampereella koulut alkavat lähiopetuksessa noudattaen tarvittavia varotoimia koronan kurissa pitämiseksi. Myös koulujen keittiössä ollaan tarkkoina, jotta oppilaiden ja henkilöstön ruokailu sujuisi mahdollisimman turvallisesti. Jotta koulukeittiö tulisi kuitenkin tutuksi koulunsa aloittaville, voi YouTubesta katsoa videon kouluruuan valmistamisesta ja kouluruokailusta Lamminpään koulussa.

Pirkanmaan Voimian palvelujohtaja Susanna Järvinen kertoo, että kouluruokailussa ovat käytössä samat hyvät turvallisuussäännöt kuin viime keväänäkin. – Keittiöhenkilöstö käyttää edelleen kasvosuojaimia ja keittiöissä käy ulkopuolisia vain silloin, kun se on välttämätöntä. Koulujen kanssa yhteistyössä on sovittu turvavälien noudattamisesta ja ruokailuaikojen porrastamisesta mahdollisuuksien mukaan. Järvinen lisää, että suunnitelmissa oli järjestää tänä syksynä koulunsa aloittaville ekaluokkalaisille tutustumiskäyntejä oman koulun keittiöön, mutta valitettavasti Pirkanmaan koronatilanne on siirtänyt käynnit tulevaisuuteen. – Kouluruuan valmistamiseen ja kouluruokailuun pääsee kuitenkin kurkistamaan YouTubessa, jonne olemme kuvanneet pienen videon Lamminpään koulun keittiöstä. Muutaman minuutin videon voi katsoa esimerkiksi vanhempainillassa, tunnilla tai kotona yhdessä vanhempien kanssa, hän vinkkaa.

Pirkanmaan Voimian perinteinen asiakastyytyväisyyskysely käynnistyy kouluissa viikolla 36. Susanna Järvinen toivoo, että mahdollisimman moni oppilas vastaisi kyselyyn. – Kysely on kohdistettu kaikkien tamperelaisten koulujen 2., 5. ja 8. luokkalaisille. Kouluissa ohjeistetaan mistä kysely löytyy ja järjestetään aikaa vastaamiseen. Tämän kyselyn kautta oppilaat voivat konkreettisesti vaikuttaa omaan ruokailuunsa auttamalla meitä kehittämään sitä. Vastaukset ovat meille kullanarvoisia!

Kerran vuodessa tehtävän asiakastyytyväisyyskyselyn lisäksi palautetta voi antaa jatkuvasti esimerkiksi Voimian nettisivujen Palaute-linkin kautta. – Palautetta voi aina antaa myös suoraan omalle keittiölle joko kirjoitettuna tai suullisesti, Susanna Järvinen rohkaisee.

Mitä koulun keittiössä tapahtuu? Katso video Lamminpään koulusta! https://youtu.be/bkxB_kczDt4

Lisätietoja

Susanna Järvinen
Palvelujohtaja
puh. 040 800 4887
susanna.jarvinen@voimia.fi