Kirjoittaja:

Päivi Leponen

Henkilöstöasiantuntija

Julkaistu: 21.9.2022

Vetovoimainen Voimia

Työskentelen henkilöstöasiantuntijana Voimian HR-tiimissä ja liityin voimialaisten joukkoon alkuvuodesta 2022.  Kiinnostuin Voimiasta työnantajana sen monipuolisuuden vuoksi ja halusin työskennellä organisaatiossa, joka tekee aidosti merkityksellistä työtä ja näkyy pirkanmaalaisten arjessa.

Voimialla työskentelee lähes 750 hyvinvoinnin lähettilästä tehden päivittäin pieniä ihmeitä Pirkanmaan ateria- ja puhtauspalvelualan tehtävissä päiväkodeissa, kouluissa, oppilaitoksissa, sairaaloissa ja ikäihmisten palveluissa sekä vapaa-ajan ja virastojen kohteissa. Toimipaikkoja on peräti 131. Erilaiset toimipaikat ja työkaverit tekevät porukasta monimuotoisen ja kiinnostavan.

Aloitettuani työt Voimialla huomasin, kuinka korona-aika on vaikuttanut erityisesti työvoiman saatavuuteen ateria- ja puhtauspalvelualalla. Tämä on haastanut alan työnantajia laajasti Suomessa ja luonnollisesti myös Voimiaa. Kuitenkin vaikeasta tilanteesta huolimatta Voimia on onnistunut monessa asiassa työvoiman saamisessa. Meillä on käytössä monikanavaiset rekrytoinnin keinot. Olemme täyttäneet työpaikkoja perinteisillä tavoilla, mutta myös tehneet ”täsmäiskuja” rekrytointitapahtumiin ja palkanneet osaajia avoimien hakemusten kautta, hyödyntäneet rekrytoivia koulutuspolkuja ja tehneet yhteistyötä erilaisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Keinoja ja tapoja on monia, mutta tärkeimpiä meille ovat olleet työnhakijoiden aidot kohtaamiset.

Ensimmäisten kuukausien aikana olen saanut tavata eri työtehtävissä toimivia voimialaisia ja päässyt käymään kiinnostavia keskusteluja. Olen tavannut ensimmäisessä työpaikassaan työskenteleviä kesätyöntekijöitä, muutaman vuoden Voimialla työskennelleitä työnkiertoon lähteneitä ja saanut keskustella yli 40 vuotta Voimialla työskennelleen ammattilaisen kanssa. Huikeita tarinoita ihan jokainen. Kaikista keskusteluista päällimmäisenä on jäänyt mieleen aito halu tehdä merkityksellistä työtä asiakaspalvelun ammattilaisina.

Vuoden vaihteessa voimialaisten tarinaan kirjoitetaan uusi luku. Pirkanmaan Hyvinvointialueen myötä saamme Voimiaan uusia työkavereita 1.1.2023 alkaen. Odotamme jo ilolla uusien voimialaisten saapumista. Kuluvana vuonna olemme jo tehneet ja teemme paljon valmistelevaa työtä, jotta voimme taata parhaat mahdolliset puitteet aloittaa ensi vuonna Voimian palveluksessa. Suunnittelun keskiössä on hyvinvoiva henkilöstö ja tyytyväiset asiakkaat.

Omasta ja työkavereideni puolesta toivotan uudet työkaverit lämpöisesti tervetulleeksi Voimialle!

Kiinnostaako voimialaisuus?

Nettisivuillamme voimialaiset kertovat lyhyissä videoklipeissä Voimiasta työnantajana. Käy katsomassa uunituoreet videot!

Haluaisitko sinäkin hyvinvoinnin lähettilääksi?

Etsimme jatkuvasti uusia osaajia joukkoomme ja kuulisimme mielellämme Sinusta lisää! Kannattaa tutustua avoimiin työpaikkoihimme. Meille hakeminen on helppoa ja voit aina jättää myös avoimen hakemuksen.

Jaa tämä artikkeli somessa!