Kirjoittaja:

Roosa Lehtonen ja Susanna Bruun

HR-tiimi

Julkaistu: 30.11.2023

Panosta omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen

Takana on marraskuu, jolloin päivät vain yhtäkkiä muuttuivat lyhyemmiksi. Päivänvalo tuntui katoavan, ja voi vaan muistella, milloin viimeksi näkikään auringon taivaalla.  Samalla iski yllättävä väsymys. Ulkoilu on ehkä jäänyt vähemmälle. Tuntuu, että joka vuosi loppuvuoden pimeys ja kylmät, talviset olosuhteet yllättävät.

Pidä huolta itsestäsi

Nyt jos koskaan tulisi kiinnittää huomiota omaan jaksamiseen. Hemmotella omaa hyvinvointia. Panostaa asioihin, jotka tukevat jaksamista ja tuovat energiaa päiviin.

Me Voimialla keräsimme energiaa varastoon marraskuun pimeyden päihittämiseksi jo etukäteen Halloween-teemaisilla henkilöstöjuhlilla lokakuun viimeisenä perjantaina. Hienointa oli tavata työkavereita; vanhoja tuttuja ja ihan uusia tuttavuuksia. Voimialla työskentelee upea joukko osaavia ja innostuneita alansa huippuammattilaisia. Mikä sen parempi voimavara arjessa jaksamiseen – osaava työyhteisö, huiput työkaverit, herkällä korvalla kuunteleva esihenkilö ja työ, jolla todella on merkitystä.

Pidämme huolta asiakkaidemme hyvinvoinnista, mutta muistetaan huomioida myös oma hyvinvointimme!

Henkilöstöedut hyödyksi

Työpäivän ulkopuolella virtaa voi hakea harrastuksista ja hemmottelusta. Voimian henkilöstöetuudet ePassi ja Tampereen vakuutuskassan jäsenyys tarjoavat etuuksia niin kulttuuri- ja liikuntaharrastuksiin kuin kehon huoltoon, kuten hierontaan, osteopatiaan tai jalkahoitoon.  Arjessa auttaa jaksamaan riittävän levon lisäksi myös monipuolinen ja ravinteikas ruoka. Palvelutuotannon työntekijämme pääsevät nauttimaan luontoisetuna maksuttomasta lounaasta. Laajemman lomaoikeuden mukanaan tuomat pitkät lomat voi kukin mahdollisuuksien mukaan jaksottaa pitkin vuotta tukemaan työstä palautumista.

Näe hyvä arjessa

Olemme Voimialla jo muutaman vuoden ajan viettäneet Pimeän positiivista marraskuuta, jolloin tuomme esiin arjen hyviä asioita. Pienetkin myönteiset asiat vaikuttavat koko päivän vireeseen. Oman vireen kohottamisen lisäksi pystymme vaikuttamaan työkavereiden jaksamiseen. Joskus jo iloinen tervehdys ja toisen aito kohtaaminen antaa hyvän pohjan päivän kululle. Pienikin kehu työkaverin onnistuessa työssään kohottaa molempien mielialaa ja luo positiivista ilmapiiriä työyhteisöön.

Marraskuun vaihduttua joulukuuksi on hyvä pysähtyä hetkeksi pohtimaan, mikä omaa jaksamista edistää ja mikä itselle on paras tapa palautua. On tärkeää tunnistaa juuri ne itselleen parhaaksi kokemansa voimanlähteet. Varata aikaa sellaisille asioille, jotka tuovat energiaa ja hyvää mieltä arkeen. Tällöin jaksaa antaa myös muille.

Jaa tämä artikkeli somessa!