Julkaistu: 21.10.2019

Uimahallien puhtaanapito sujuu yhteispelillä

Kesäkuun alusta Pyynikin ja Tesoman uimahallit on pidetty puhtaana Pirkanmaan Voimian ja SOL Siivouspalveluiden yhteistyönä. Pyynikin hallilla työskentelevä Voimian palvelutyöntekijä Outi Karsa nauttii työn tuomasta vastuusta ja asiakkaiden kohtaamisesta.

Kostea 30-asteinen lämpö hellii uimareita, mutta työskentelylle se asettaa omat haasteensa. Outi Karsa naurahtaa viihtyvänsä onneksi lämpimässä. Hänellä on päällä uimahallin oloihin soveltuvat työvaatteet: caprihousut, tekninen pikeepaita sekä allasosastolla käytettävät kengät. Hyvät työkengät ovat arvossaan, sillä askelia kertyy päivän mittaan 15 000-20 000.

Outi Karsa nauttii työn vaativuudesta ja sen tuomasta vastuusta. – Ammattitaitoisella siivouksella pidämme allasveden puhtaana. Työn tulos näkyy konkreettisesti ja välittömästi mm. pintanäytteistä. Uimahallien puhtaanapidossa korostuu myös jatkuva vuorovaikutus asiakkaan kanssa. – Olemme lähes koko ajan tekemisissä uimareiden kanssa, palvelemme ja opastamme. Asiakkaat ovat ottaneet meidät hyvin vastaan ja tulevat usein kiittämään, että voi ihanaa, kun on siistiä!

 Voimialaiset siivoavat uimahalleissa päivittäin aamukuudesta iltayhdeksään. SOL siivoaa sulkemisajan jälkeen ja lisäksi kerran viikossa huoltopäivänä tilat pestään perusteellisesti. Uudenlainen toimintatapa edellyttää tiivistä yhteistyötä Voimian ja SOLin välillä. Palveluesimies Ulla Kulmala kertoo, että viestintä pelaa. – Iltaisin pidämme nopean palaverin SOLin väen kanssa, jossa käydään läpi päivän kulku siivouksen näkökulmasta.  

Ulla Kulmala arvostaa työntekijöidensä motivaatiota ja luotettavuutta. – Täällä on yksikertaisesti huipputiimi, jota yhdistää into tehdä työ mahdollisimman hyvin ja oppia! Meillä otetaan innolla uudet asiat kokeiluun, haetaan luovasti ratkaisuja ja katsotaan koko ajan eteenpäin.