Julkaistu: 8.4.2019

Pirkanmaan Voimian puhtauspalveluille Joutsenmerkki

Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin omistama yhtiö on ensimmäinen julkisen sektorin toimija, jonka palvelu on saanut merkin käyttöoikeuden Suomessa. Pirkanmaan Voimian oman tuotannon puhtauspalveluille myönnettiin Joutsenmerkki 2.4.2019.

Olemme erittäin iloisia Suomen ensimmäisestä julkisen sektorin toimijan Joutsenmerkitystä palvelusta. Joutsenmerkin hakuprosessi sujui Pirkanmaan Voimian kanssa erinomaisesti avoimen ja ennakkoluulottoman asenteen ansiosta. Koulujen ja päiväkotien lapset ja henkilökunta voivat olla varmoja, että tilat on siivottu ympäristö- ja terveysnäkökohdat huomioiden, Ympäristömerkintä Suomen toimitusjohtaja Riikka Holopainen sanoo.

Jo kolmekymmentä vuotta käytössä ollut ympäristömerkki on yksi Pohjoismaiden tunnetuimpia ja arvostetuimpia brändejä. Jotta tuote tai palvelu saa Joutsenmerkin, sen täytyy täyttää tiukat elinkaariajatteluun perustuvat ympäristövaatimukset. Merkkiä tuotteelle tai palvelulle myönnettäessä arvioidaan muun muassa materiaalien alkuperä, tuotannon ja käytön energiankulutus sekä kemikaalien käyttö ja jätteiden synty koko tuotanto- ja kulutusketjun aikana.

Entä miten tämä tulee näkymään arjessa esimerkiksi päiväkotien tai koulujen siivouksessa? Tuotekehitysvastaava Elina Ahtiala-Huotari kertoo, että ympäristömerkityt välineet ja aineet ovat Voimialla käytössä. – Joutsenmerkin merkin myötä olemme sitoutuneet vähentämään puhtauspalveluissa käytettävien siivousaineiden määrää, joten kemikaalikuormitus pienenee. Avainasemassa on luonnollisesti myös ammattitaito sekä laadunhallintajärjestelmä, joka ohjaa siivoukseen liittyvien tuotteiden taloudelliseen ja tehokkaaseen käyttöön, esim. kiinnitetään entistä enemmän huomiota siivousaineiden oikeaan annosteluun. Toivomme tietysti, että myös asiakkaamme arvostavat vastuullisuutta, josta merkin myöntäminen kertoo.

Pirkanmaan Voimian toimitusjohtaja Esa Sairanen on tyytyväinen, että vastuulllinen puhtauspalvelu on nyt saanut virallisen tunnustuksen. –Tämä on merkittävä tunnustus pitkäjänteisestä työstä, jota yhtiön palveluiden kehittämiseksi on tehty. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

Lisätietoja:

Elina Ahtiala-Huotari, Tuotekehitysvastaava / puhtauspalvelut
Pirkanmaan Voimia Oy
puh. 050 464 8466
elina.ahtiala-huotari@tampere.fi

Anna Sahlman, Joutsenmerkin asiantuntija
Ympäristömerkintä Suomi Oy
puh. 040 669 4807
anna.sahlman@ecolabel.fi