Julkaistu: 21.2.2019

Pirkanmaan Voimialle myönnettiin Ekokompassi-sertifikaatti

Pirkanmaan Voimia Oy suunnistaa vastuulliseen tulevaisuuteen Ekokompassin avulla: meille myönnettiin ympäristöjärjestelmän sertifikaatti joulukuussa 2018. Ekokompassi tekee ympäristöjohtamisesta entistä suunnitelmallisempaa, sillä järjestelmässä määritellään konkreettiset tavoitteet ja seurataan niiden toteutumista.

Ekokompassi on ympäristöjärjestelmä, joka pohjautuu sekä vastaaviin pohjoismaisiin järjestelmiin että kansainvälisiin ympäristöjohtamisen standardeihin. Ekokompassi-sertifikaatti kertoo sitoutumisesta toiminnan jatkuvaan parantamiseen ja konkreettisiin toimenpiteisiin. Määriteltyjä tavoitteita seurataan ja niiden toteutumisesta raportoidaan vuosittain. Joulukuisessa ympäristöjärjestelmän tarkastuksessa todettiin, että Pirkanmaan Voimia täyttää järjestelmän kriteerit.

Pirkanmaan Voimia toteuttaa ympäristöjärjestelmään määriteltyjä tavoitteita seuraavan kolmen vuoden aikana monin tavoin. Henkilöstön ympäristötietoisuutta kasvatetaan koulutuksilla. Päiväkodeissa on lisätty kasvisruokailua ja ruokahävikin vähentämiseksi selvitetään mahdollisuuksia laajentaa ruoan luovuttamista hyväntekeväisyyteen. Voimian oman tuotannon puhtauspalveluille on parhaillaan haussa Joutsenmerkki-sertifikaatti.

Ekokompassin myötä Pirkanmaan Voimian ympäristöpolitiikka päivitettiin. Yhtiön johto on sitoutunut toimimaan ympäristöpolitiikan tavoitteiden mukaisesti ja kantaa vastuun siitä, että kestävä kehitys otetaan huomioon kaikessa toiminnassa. Pirkanmaan Voimialle kestävä kehitys merkitsee toiminnan taloudellista, ekologista ja sosiaalista kestävyyttä.

Vastuullisuus on huomioitu Voimian toiminnassa jo pitkään mm. yhteistyössä seurakunnan kanssa toteutettavana ruoka-apuna. Nyt lähdemme Ekokompassin johdolla toteuttamaan ympäristövastuullisuutta toiminnassamme entistä suunnitelmallisemmin ja laajemmin.

Kriteereihin voi tutustua tarkemmin Ekokompassin sivustolla: https://ekokompassi.fi/palvelut/kriteerit/

Pirkanmaan Voimian ympäristöpolitiikka: https://pirkanmaanvoimia.fi/vastuullinen-voimia/ekokompassi

Lisätietoja

Janna Oksanen
Laatuvastaava
puh. 040 861 0718
janna.oksanen@tampere.fi