Julkaistu: 6.2.2024

voimian maija kulmala kuva eero kokko avecmedia fi jpg

Ravintola-alan “Oscar-palkinto” Ikaalisiin

Pirkanmaan Voimian Maija Kulmala on voittanut Pro 2024-palkinnon. Vuosittain järjestettävä Pro on Suomen merkittävin horeca-alan kilpailu, jota usein kutsutaan myös ravintola-alan omaksi Oscar-gaalaksi. Kovatasoisen kisan voitto kertoo monipuolisesta kokemuksesta, vankasta ammattitaidosta ja intohimosta kehittyä.  

Maija Kulmala palkittiin sarjassa Ammattikeittiön päällikkö. Kilpailun tuomaristo koostui ravintola- ja ruoka-alan huippuammattilaisista ja mukana olivat mm. kokki Henri Alén ja keittiömestari ja ravintoloitsija Arto Rastas. Tuomarien mukaan Pro-palkittuja luonnehtii kunnianhimoinen asenne työhön, vahva halu palvella ja into kehittyä joka päivä, mikä sopii Maijaan hyvin. Hänellä on kahdenkymmenenviiden vuoden monipuolinen kokemus niin fine dining -ravintoloista kuin suurtalouskeittiöistä ja lounasravintoloistakin. Ravintolakokille ja restonomille ruoka-ala on edelleen intohimo ja ruuan kotimaisuus ja vastuullisuus tärkeä arvo. Perinteetkin velvoittavat: jo mummu oli pitokokki ja äiti koulun keittäjä. 

Huh, nyt meni maalaistyttö hiljaiseksi, aloitti Maija oman kiitospuheensa Pro-gaalassa. Työkaverien mukaan saattoi olla ensimmäinen kerta, kun Maija meni sanattomaksi. Maija on tunnettu siitä, että hänellä on aina homma hallussa ja arki rullaa sujuvasti suunnitelman mukaan. Hän toimii Voimian palveluesihenkilönä Ikaalisissa vastuullaan kuusi hoitoalan toimipaikkaa, mm. ikäihmisten asumispalvelu Toivolansaarikoti ja Ikaalisten terveyskeskus. Työpaikalla Maija tunnetaan sydämellisenä yhteistyökumppanina ja esihenkilönä, jonka ovi on aina auki sekä asiakkaille että työkavereille.  

– Ihan uskomatonta saada tällainen kunnianosoitus, Maija sanoo. – Yksin en kuitenkaan olisi tässä: minulla on ollut onni tavata urani varrella ammattilaisia, jotka ovat auttaneet kehittymään ja etenemään. Kiitos kaikille kannustajille ja kollegoille, omalle tiimille Ikaalisiin sekä loistavalle työnantajalle Pirkanmaan Voimialle!  

 Myös Pirkanmaan Voimian toimitusjohtaja Esa Sairanen iloitsee Maijan voitosta. – Me Voimiassa olemme kaikki ylpeitä Maijasta. Mahtavaa, että meidän omat ammattilaiset saavat valtakunnallista tunnustusta tekemästään hienosta työstä!  

 Perinteikkäällä kilpailulla on myös tärkeä tehtävä nostaa esiin ruokapalvelualan kansallista merkitystä ja ruokakulttuuria – ei ainoastaan juhlaa vaan arkea, jonka parhaita hetkiä on ruokahetki ja kokoontuminen saman pöydän ääreen. 

 PRO-kilpailusivusto

 PRO-kisatunnelmiin Maijan sekä juontajien Sami Kurosen ja Miitta Sorvalin kanssa voi palata videotallenteella (Maijan osuus n. 53.30)  

Lisätietoja 

Viestintäpäällikkö Matliisa Lehtinen 
Pirkanmaan Voimia Oy 
puh. 040 837 0347 
matliisa.lehtinen@voimia.fi