Julkaistu: 12.2.2024

JHL:n lakon 13.-14.2.2024 vaikutukset Pirkanmaan hyvinvointialueen ateria- ja puhtauspalveluihin

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) poliittinen lakko vaikuttaa Pirkanmaan Voimian toimintaan tiistaina ja keskiviikkona Pirkanmaalla. Lakon syy on Suomen hallituksen ajamat työelämän heikennysesitykset eikä se kohdennu Pirkanmaan Voimiaan työnantajana.

Pahoittelemme lakon aiheuttamaa harmia asiakkaillemme ja pyrimme tekemään haastavassa tilanteessa parhaamme.   

 Sairaalat ja ympärivuorokautinen hoiva on rajattu lakon ulkopuolelle 

 Lakon ulkopuolelle on rajattu suojelutyön piiriin kuuluvat kohteet. Näin ollen lakko ei vaikuta sairaaloiden, vanhainkodin, asumispalveluiden ja kotiin toimitettavien aterioiden ateriapalveluun eikä näiden asiakkaiden puhtaus- ja osastopalveluihin. Ateriat valmistetaan ja toimitetaan normaalisti edellä mainituille asiakkaille.   

 Päivätoiminnan ja toimintakeskusten ateria- ja puhtauspalveluita ei pystytä toteuttamaan tiistaina ja keskiviikkona. Mahdollisista poikkeuksista tiedotetaan toimipaikkakohtaisesti. Lähitorien ravintolat ja lounasravintolat ovat pääsääntöisesti suljettuina.  

 Kohteissa, joissa puhtauspalvelut toteuttaa ulkopuolinen palveluntuottaja, puhtauspalvelu toimii normaalisti. Kohteissa, joissa puhtauspalvelut toteuttaa Voimia, pyritään varmistamaan puhtauden perustaso mahdollisuuksien mukaan. 

 

Lisätietoja 

 Tiina Tamiola   
Palvelujohtaja, Hoidon palvelualue 
Puh. 040 719 3998   
tiina.tamiola@voimia.fi